Tenk deg at dere har strevd med å få barn. Gjennom prøverørsbehandling blir et embryo satt inn i livmoren. Da oppdager sykehuset at de har brukt egg fra en annen kvinne. Ville du håpet på et vellykket svangerskap, eller avbrutt det?

Historien er sann. Episoden skjedde for et par år siden ved en klinikk i Wales. Årsaken var menneskelig svikt og prosedyrefeil. Paret som fikk feil egg valgt å avbryte svangerskapet. Det hører med til historien at feilen ble oppdaget bare en time etter at  behandlingen hadde funnet sted.

På den andre siden har vi paret som ble “frastjålet” det siste egget de hadde. De hyler opp om at noen har drept barnet deres. Det er ikke vanskelig å forstå at situasjonen er kinkig, men å mene at noen har drept “ungen” deres før det har gått en eneste time, DET er vel å dra det litt langt..

Jeg tror jeg hadde gjort akkurat det samme som damen som fikk feil egg, nemlig avbrutt behandlingen der og da. Dersom man først har egg som egner seg for befruktning, ville jeg nok tatt en runde til for å få med mine egne gener. Egoistisk? Jepp!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende